Nepal Kathmandu

Ps. Amit

Ons werk start vanuit de middelste provincie van Nepal, dicht bij de hoofdstad Kathmandu, plaats genaamd Patan. Ons contactpersoon is pastor Amit Baraily, hij is freelance predikant maar werkt ook veel samen met een andere pastor. Onze samenwerking met deze pastor wordt ondersteund voor zijn evangelisatiewerk en het geven van rijst aan zes weduwvrouwen, elke maand krijgen de vrouwen vijf kilo rijst p.p. Verder bezoekt hij de zieken en bid voor hen. Geeft hij ondersteuning aan een weeshuis, en sinds de corona tijd doet hij veel media werk.

Broeder Bhola

In de omgeving van Patan woont ook broeder Bhola. Broeder Bhola is een ex-gedetineerde Hindoe die tijdens zijn gevangenschap tot geloof is gekomen - zijn verhaal kunt u teruglezen in ons reisverslag van december 2019 – Broeder Bhola bezoekt de gevangenissen in zijn gebied, om te evangeliseren, zijn vrouw ondersteunt zijn werk en gaat vaak met hem mee. Hij evangeliseert onder de mannen en zijn vrouw onder de vrouwelijke gevangenen. De stichting ondersteund hun werk en voorziet hen iedere maand van vijftien kilo rijst.

Ps. Basudev Bastola

Eind februari ’20 zijn we in contact gekomen met pastor Basu Dev Bastola uit Kathmandu. De pastor leidt een jonge huisgemeenschap. Hij is in 2020 begonnen met zijn bediening en zijn kerkje groeit van dag tot dag. Hij werkt onder de stammen van Nepal zoals Tamang, Newar, Dalit, Bawan en Chettre. De stichting ondersteund hem in zijn bediening en geeft vijf kg rijst per maand aan een weduwvrouw en een echtpaar waarvan de man nierdialyse krijgt en zijn vrouw hart patiënte is.

Mevrouw Goma Goutam

De samenwerking met mevrouw Goma Goutam is vanaf December 2019. Zij is ex Hindoe woont in Lalipur en evangeliseert onder de Hindoe bevolking. Ze wordt vergezeld door drie medechristenen welke haar bediening ondersteunen. De stichting ondersteund het team van Christelijke tracks en versnaperingen onderweg. Als team worden ze vaak gevraagd om te komen bidden in het kankerziekenhuis. God heeft hun gebeden verhoord door sommige kankerpatiënten te genezen. In de corona tijd zijn ze wat minder vaak onderweg, maar doen ze gebedsverzoeken. Op dit moment steunt de stichting vier weduwvrouwen met vijf kilo rijst p.p. per maand. Onder deze vrouwen is een ex-sekswerker die op haar oude dag op straat probeert te overleven. Verder geeft de stichting medicijnen en kleding aan een vrouw welke lijdt aan ademhalingsproblemen. - Haar verhaal kunt u lezen in de nieuwsbrief van maart 2021.

Mevrouw Shova Maharaja

Mevrouw Shova Maharaja verteld dat ze achtentwintig jaar geleden opzoek was naar rust in haar leven, toen ze iemand hoorde spreken over Jezus, was ze zo geraakt dat ze Hem aannam als haar Heer en Heiland. Sinds haar bekering was er maar één ding wat ze wilde, mensen vertellen over het evangelie. Ze hoorde dat de mensen bang waren om het evangelie te delen met de moslim mensen. Ze is de Urdu taal gaan leren met de hulp van God. De afgelopen twaalf jaar evangeliseert ze in verschillende delen van de moslim plaatsen zoals Rautahat, Bara, Janakpur, Kalaiya, Chapur, Mahottari district of Nepal. Sinds december 2021, geeft de stichting haar ondersteuning en sponsort ze vijf weduwvrouwen met vijf kilo rijst p.p. per maand.

Nepal Manahari

Ps. Mithun Praja

Sinds Februari 2019 werkt de stichting samen met Ps. Mithun Praja, hij woont in het plaatsje Manahari, gelegen in het district Makawanpur in Nepal. Ps. Mithun werkt onder de Chepang bevolking welke in de afgelegen gebieden in de bergen en grotten wonen. Zelf behoort hij ook tot de Chepang stam maar woont niet meer in de bergen. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in het dorp beneden. Ps. Mithun is predikant en heeft een eigen kerkje. We sponsoren hier zes weduwvrouwen en ondersteunen hem met het evangelisatiewerk. Je komt hem vaak in de bergen tegen. Samen met nog zes andere pastors (welke de stichting ook ondersteund) Werken ze samen om het evangelie te verkondigen, brengen ze rijst waar nodig, bezoeken ze de zieken of welke hulp verder nodig is. In de volgende afbeelding is Mithun te zien met 6 weduwen.

Ps. Sudip Praja

Woont net als Ps. Mithun beneden in het dorp, ze werken veel samen. Naast zijn werk als voorganger bezoekt hij de mensen thuis hij bezoekt ook vaak de mensen in de bergen. Zijn dochter geeft zondagschool aan de kinderen.

Ps. Meshak Praja

Woont in de bergen, Bij ons bezoek in december 2019 hebben wij hem hier bezocht. De stichting geeft hem ondersteuning bij zijn evangelisatiewerk.

Ps. Abisek Praja

Woont ook in de bergen, heeft hier een eigen kerkje. Er wonen in zijn omgeving veel jongen gezinnen en veel jonge kinderen. De stichting ondersteund hem bij zijn evangelisatiewerk.

Ps. Kamal Chepang

Woont hoger in de bergen. Is pastor en heeft een eigen kerkje. De stichting ondersteund vier weduwvrouwen door het geven van rijst en ondersteund de pastor in zijn evangelisatiewerk.

Ps. Anos Praja

Ook hij woont in de bergen heeft een eigen kerkje. Naast zijn werk als pastor werkt hij door stenen te verplaatsen, met dit geld onderhoudt hij zijn gezin. Er zijn ook tijden dat hij niet uitbetaald wordt en dan is het moeilijk rondkomen. Naast het werk als pastor draagt hij zorg over acht extra kinderen, als hij niet genoeg geld heeft krijgt hij hulp van de andere pastors zo helpen ze elkaar. De stichting ondersteund hem bij zijn evangelisatiewerk.

Nepal Oost

Tej Baraily

Tej. Baraily hebben we leren kennen in een voor hem heftige periode. Het was in de periode van de moesson en het had zo hard geregend dat zijn huis door de modderstroom mee naar beneden werd gegleden, gelukkig werd zijn familie gespaard. Tej Barailli evangeliseert onder de hindoes en zijn familieleden, dit doet hij in verschillende dorpen. Wij ondersteunen zijn werk en geven iedere maand vijf kilo rijst aan vijf weduwvrouwen.

Ps. Lalsing Khati

Ps. Lalsing Khati hebben we leren kennen via Tej. Baraily. Als pastor evangeliseert hij onder de mensen in Jhapa in Oost-Nepal. Wij steunen zijn werk en geven iedere maand vijf kilo rijst aan twee weduwvrouwen.

Ps. Kesher Bahadur Shrestha

Pastor Kesher woont en werkt in de plaats Jhapa onder één van de laagste kasten van Nepal. Deze mensen worden sociaal gediscrimineerd door andere hogere kaste ’s. Ze staan bekend als de onaanraakbaren en staan altijd aan de onderkant van de samenleving. In deze gemeenschap zijn er verschillende stammen zoals: Dalit, Sarkir, Dhamai, Kami en Bisakarma. De stichting ondersteund Ps. Kesher in zijn werk en geven iedere maand vijf kilo rijst p.p. aan zes weduwvrouwen.

Nepal West

Ps.Dinesh Kumar Sarki

In het westen van Nepal in de plaats Bajhang-Chainpur woont Ps. Dinesh hij trekt de bergen in om te evangeliseren onder de hindoes en christenen. De stichting ondersteund de pastor en geeft maandelijks vijf kilo rijst aan een man die verlamd is een weduwvrouw en een blinde vrouw . Ook voorziet de stichting wanneer nodig, kleding en zeep aan een blinde man. In het moesson seizoen heeft de stichting bij kunnen dragen in het verstrekken van dekens.

Nepal Midden West

Ganesh Bayalkoti

Ps. Ganesh woont in Surkhet hier woont hij met zijn gezin en acht weeskinderen. Pastor Ganesh werkt onder de Raute bevolking, deze mensen wonen in het bos in tenten ze komen zelden in contact met de mensen uit steden en dorpen. Ze worden geboren in het bos en sterven in het bos en ze hebben hun eigen religie. Eens per maand bezoekt Ps. Ganesh deze groep mensen door het verspreiden van het evangelie onder de leiders. De stichting geeft hem support en geven iedere maand vijf kilo rijst p.p. aan vijf weduwvrouwen.

Nepal Zuid West

Ps. Surya Lal Praja

Ps. Surya Lal woont met zijn gezin in de plaats Chitwan. De pastor is zijn gehele leven onderweg geweest om de mensen te vertellen van de liefde van God. Nu hij rugklachten heeft is hij meer thuis. Het gezin heeft het moeilijk en zijn afhankelijk van het inkomen van hun zoon. De stichting ondersteund de pastor in zijn werk en geeft maandelijks vijf kilo rijst aan drie weduwvrouwen en drie weeskinderen.

Ps. Jiwan Praja

Ps. Jiwan woont ook in Chitwan, hij heeft een eigen kerk en is veel onderweg om de mensen te bezoeken en ze te vertellen van Gods grote liefde. We ondersteunen de pastor in zijn evangelisatiewerk en sponsoren vier weduwvrouwen door het geven van vijf kilo rijst per maand.