Naam: Nimboo Pani & Am Ki Lassi. Hoeveelheid 4 glazen limoensap & 4 glazen mango-Lassi, bereiden 20 minuten + 15 minuten apart zetten en 1 uur koelen.

India, Een heleboel lekkere, alcoholvrije drankjes zijn in India uitgevonden, omdat de meeste Indiërs geen alcohol drinken. Dit Indiase limoensap is bijzonder dorstlessend. De schil van de limoen geeft een heerlijke olie af, en met een snufje zout krijgt dit drankje een pittige smaak. Het andere drankje wordt gemaakt van het vruchtvlees van mango, yoghurt en een mespuntje kardemom. Deze zoete, romige lassi met mangosmaak is ook bijzonder geschikt als dessert.

Ingrediënten Limoensap,  6 verse, onbespoten limoenen, 1 l kokend water, 90 gr suiker, of meer naar smaak, 1/2 tl zout, ijsblokjes. Mango-Lassi, 1 grote, rijpe mango (ongeveer 300-350gr) 375 ml volle yoghurt, 250 ml ijswater, 8 ijsblokje, 1 el poedersuiker, of meer naar smaak, 1/2 tl kardemompoeder.

  • Om zoveel mogelijk sap uit de Limoenente krijgen, moet u ze over een plank rollen of 30 seconden in de magnetron leggen. Het sap door een zeef in een kommetje persen. Apart zetten. 
  • De schillen van de limoenen in een grote schaal leggen, kokend water en suiker toevoegen. 15 minuten laten staan en dan door de zeef gieten.
  • Het zout en het apart gezette limoensap toevoegen en roeren tot het zout is opgelost. Tenminste 1 uur in de koelkast zetten, dan de ijsblokjes in de glazen doen en het sap erbij schenken.
  • Voor deLassi de mango in de lengte doormidden snijden en in partjes verdelen. Met een lepel het vruchtvlees eruit halen en dit in de blender doen.
  • De yoghurt, het water, de ijsblokjes, de suiker en de kardemom toevoegen en dit tot een dik, glad mengsel pureren. De lassi in hoge glazen schenken en serveren. 

Variaties, In plaats van de limoenen kunt u 4 onbespoten citroenen gebruiken. > Gebruik in plaats van verse mango 250 gr uitgelekte mango’s uit blik.

Gezond eten, Het limoensap is zeer geschikt als drankje op warme dagen, omdat het zout dat erin zit het zout dat u door transpiratie verliest, compenseert. Als u een vetarme mango-Lassi zonder cholesterol wilt drinken, gebruik voor dit drankje dan magere yoghurt.

Tips van de kok, Week de schillen van de limoenen niet langer dan 15 minuten, anders word het sap bitter.

Serveer tips, U kunt het limoensap als dorstlesser of als drankje bij Indiase gerechten serveren. Mango-Lassi is geschikt om bij het ontbijt te drinken, maar kan ook als dessert bij een Indiaas menu worden geserveerd.